top of page

Kiezen tussen een begrafenis en crematie

Kiezen wat de beste manier is om een overledene te eren is een moeilijke kwestie. Sommige mensen kiezen ervoor om begraven te worden omdat het bij hun cultuur hoort. Maar er bestaan twee mogelijkheden: een crematie of een begrafenis. Begrafenisonderneming Van Ees, gevestigd in Jette, helpt u de keuze te maken die bij u past.


Het overlijden van een dierbare is een moeilijke tijd voor de familie van de overledene. Een bijkomende stressfactor waarmee zij te maken kunnen krijgen, is de keuze tussen een crematie of een begrafenis.

Het kan een besluit zijn dat na het overlijden wordt genomen, maar het is verstandig om deze keuze te maken terwijl u nog leeft. Het is namelijk een persoonlijk besluit dat na rijp beraad moet worden genomen. Als u nog twijfelt over begraven of cremeren, zijn hier enkele factoren die u kunt overwegen:


Geloof en religie. Religieuze overtuigingen kunnen een belangrijke factor zijn bij de keuze voor een begrafenis of crematie. De meeste religies hebben eigen richtlijnen voor de manier waarop stoffelijke resten moeten worden verwijderd. Volgens de meeste godsdiensten moeten lichamen intact worden begraven. Bovendien bieden traditionele begrafenissen een plaats van bezinning aan de familie van de overledene.


Flexibiliteit. Een crematie betekent niet dat er geen herdenking plaatsvindt. Zo kunt u op de plek van uw keuze het type dienst organiseren dat bij u past. Een traditionele kerkdienst, een kleine bijeenkomst thuis of zelfs een ceremonie in de open lucht. Families kunnen er ook voor kiezen de as in een urn te bewaren of op een speciale plaats uit te laten strooien.


De kosten. De kosten zijn een belangrijke factor. Ze variëren aanzienlijk naargelang het gekozen type dienst. Crematies zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele begrafenissen.


Het milieu. Kiezen voor een crematie is milieuvriendelijker. Er wordt namelijk minder energie verbruikt en er komen minder schadelijke stoffen vrij dan bij traditionele begrafenissen. Daarbij worden namelijk balsemvloeistoffen gebruikt die chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor de grondwatervoorraden.


Voorbereidingen treffen voor uw eigen overlijden is niet gemakkelijk. Aarzel niet om de hulp in te roepen van betrouwbare professionals. Begrafenisonderneming Van Ees in Jette kan u adviseren bij uw keuzes voor een vredige uitvaart. Neem contact met ons op.

Comentarios


Laisser un commentaire

Merci, votre message est envoyé.

bottom of page