top of page

Waarom is het verstandig om uw begrafenis te organiseren terwijl u nog leeft?Het verlies van een dierbare is vaak een pijnlijke tijd om door te maken. Naast de rouw zijn er tal van administratieve procedures die deze levensfase bijzonder moeilijk maken. Wist u dat u uw familie in deze moeilijke periode kunt helpen? Door uw begrafenis te organiseren terwijl u nog leeft, geeft u uw nabestaanden de kans uw overlijden op een vredige manier te beleven.

Begrafenisonderneming Van Ees, gevestigd in de gemeente Jette in Brussel, begeleidt en adviseert u zodat u uw uitvaart zo goed mogelijk kunt voorbereiden.


Maak uw laatste wensen kenbaar U kunt uw laatste wensen op papier zetten. Neem in dat geval de tijd om uzelf af te vragen wat voor soort begrafenis u wilt. We benaderen de dood allemaal op onze eigen manier en met onze eigen persoonlijke gevoeligheid. Door duidelijke richtlijnen achter te laten, kunt u uw dierbaren enorm helpen:


  • Kiest u voor een begrafenis of crematie?

  • Welke herinneringen aan uw begrafenis wilt u bij uw familie en vrienden achterlaten?

  • Wat voor soort ceremonie heeft uw voorkeur? Een echte herdenking of een intieme bezinning?


Neem de tijd om hier goed over na te denken en schrijf dan uw wensen op. Uw intenties zullen voor uw naasten een waardevolle leidraad zijn op het moment dat u komt te overlijden. Uw familie kan er zo zeker van zijn dat ze uw laatste wensen hebben gerespecteerd.

Probeer echter niet te star te zijn in uw eisen. Het voorbereiden van een afscheidsceremonie is een integraal onderdeel van het rouwproces. Uw familieleden zullen waarschijnlijk een persoonlijk tintje willen toevoegen. De details verfijnen Zodra u klaar bent met de grote lijnen, kunt u nadenken over de praktische details. Waar zal de begrafenis plaatsvinden? Wie bewaart de urn? Welke kleren wilt u dragen? Deze vragen lijken misschien triviaal. Voor uw naasten zal het echter een opluchting zijn als zij het antwoord op deze vragen kennen en het kan eventuele spanningen verminderen. U kunt zich waarschijnlijk niet voorstellen dat uw kinderen ruzie met elkaar maken omdat ze het niet eens zijn over wat u moet dragen. Helaas gebeurt dit meer dan eens.

Begrafenissen zijn soms het toneel van intense familiedrama's. U kunt deze vermijden door uw naasten duidelijke en ondubbelzinnige aanwijzingen te geven. Veilig sparen Begrafenissen zijn duur en kosten vaak duizenden euro's. De kist, de bloemen en de aankoop van een perceel horen tot de kosten van een begrafenis. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, bouwt u een kapitaal op dat voor uw uitvaart zal worden gebruikt. Dit betekent dat uw nabestaanden geen grote sommen geld hoeven te betalen.


Het is niet eenvoudig om voorbereidingen te treffen voor uw overlijden. Daarom is het belangrijk dat u door betrouwbare professionals wordt begeleid. Begrafenisonderneming Van Ees in Jette kan u adviseren en begeleiden bij uw keuzes voor een vredige uitvaart. Neem contact met ons op!
Comments


Laisser un commentaire

Merci, votre message est envoyé.

bottom of page